Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Augusztus 22. 18:03, szombat | Belföld
Forrás: mti

Megteltek a szállodák az ország turisztikai központjaiban

 Megteltek a szállodák az ország turisztikai központjaiban

Megteltek a szállodák az ország fontos turisztikai központjaiban, minden vendéglátó egység 90 százalék fölötti kihasználtsággal üzemel a hosszú hétvégén - derül ki az M1 aktuális csatorna szombati körkapcsolásából.

Siófokon a hétvégén gasztronómiai és kulturális programok várják az érdeklődőket, a szállodások az M1-nek azt mondták, elsősorban belföldi családosok, nagycsaládosok érkeztek a Balaton-parti városba, de a többi nagy balatoni üdülőhelyen is teltház van.
Hévízen a magyar és német, illetve osztrák vendégek vannak többségben, de sokan érkeztek Szlovákiából, Csehországból és Oroszországból, a szállodák 95, a magánszállások 90 százalékos kihasználtsággal működnek. Reményeik szerint - amint az elmúlt három évben is - sikerül meghaladni az egymillió vendégéjszakát - hangzott el az M1 délutáni hírműsorában.
Egerben szintén megtelt az összes szálláshely, szinte mind a hatezer vendégágyat lekötötték, a turisták 70 százaléka magyar, 30 százalékuk pedig külföldi, elsősorban lengyelek, de sok a hétvégén a belga és a francia turista is.
Szegeden a hírműsor szerint több helyen hetek óta nincs szállás már a nyárra, és itt is túlsúlyban vannak a magyar turisták, de népszerű a város a románok és a szerbek körében is, a szállodák itt szintén megteltek.

btiv \ guz \ kvs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.