Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Szeptember 28. 14:16, szerda | Belföld
Forrás: mti

Zsarolással vádol egy 16 éves gyöngyösi iskolást az ügyészség

Zsarolással vádol egy 16 éves gyöngyösi iskolást az ügyészség

Folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádol egy 16 éves gyöngyösi fiút az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a Heves megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a 16 éves vádlott és a nála fiatalabb barátja február utolsó napján, a délelőtti tanítás egyik szünetben az egyik gyöngyösi általános iskola lépcsőjén megállította a gyermekkorú sértettet, akit a közeli mosdóba vittek, és ott - miközben lökdösték és rugdosták - közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni.

A fiú több részletben átadta nekik a spórolt pénzét, ám mivel a fenyegetések nem szűntek meg, a sértett - félelmében - otthon a szülei pénzét vette el azért, hogy azt adja oda a zsarolóinak.

Előfordult, hogy a két elkövető az egyik szünetben az iskolai italautomatánál bántalmazta a sértettet, akinek a fejét nekiszorították a gépnek, miközben a kezét hátracsavarták, és azzal fenyegették, hogy ha nem viszi a pénzt, akkor "meghal". A nyilvánosan elkövetett bántalmazásnak egy tanár közbelépése vetett véget.

Néhány nap múlva a fiú a szüleinek is beszámolt a megpróbáltatásairól, bevallotta nekik, hogy a fenyegetések hatására több ezer forinttal meglopta őket. A szülők ezután fordultak a rendőrséghez.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélje. A próbaidő tartamára pedig rendelje el a pártfogói felügyeletét, valamint 35 ezer forint erejéig alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást is. A zsaroló fiatal gyermekkorú társa esetében gyámhatósági intézkedéseket kezdeményezett az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni