Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 28. 07:53, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szigorított ellenőrzés a határokon a fővárosi robbantás miatt

Szigorított ellenőrzés a határokon a fővárosi robbantás miatt

A szigorított ellenőrzés során a rendőrség \"kockázatelemzés alapján\" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és gépjárműveiket robbanóanyagok után kutatva

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd délután az MTI megkeresésére.

Az ORFK közleménye szerint a főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat este történtek miatt elrendelt szigorított ellenőrzés során a rendőrség a határátkelőhelyeken "kockázatelemzés alapján" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és az általuk használt gépjárműveket azért, hogy megállapítsa, nincs-e náluk robbanóanyag.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy a szakmai protokollnak megfelelően elrendelte a robbanóanyagra, robbanószerre vonatkozóan a szigorított ellenőrzést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a közúti határátkelőhelyeken, és elrendelte valamennyi nemzetközi személyszállító vonat rendőri ellenőrzését és kísérését.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsebesült.

A rendőrség közölte: a feltételezett elkövető egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli férfi, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére