Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 31. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Rubik-kocka épülne a Duna-parton

Rubik-kocka épülne a Duna-parton

Egy magyar szellemi teljesítményeket bemutató központ fog épülni Budapesten, várhatóan a Rákóczi híd melletti állami területen.

Pénteken erről egy együttműködési megállapodást is aláírt Orbán Viktor miniszterelnök és Rubik Ernő feltaláló.

Arról, hogy mi köze van a Rubik-kockának egy art musem stílusában elkészülő épülethez, Fürjes Balázs egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos beszélt a kormány.hu-nak. Mint mondta, Rubik Ernő és Orbán Viktor írtak alá egy szándéknyilatkozatot, az alapötlet pedig Radnai Pétertől származik, amin később természetesen még sokat dolgoztunk. Ennek lényege, hogy jöjjön létre egy olyan intézmény, mely bemutatja 1100 év kiemelkedő magyar teljesítményeit, gondolatait, innovációit és ez kapjon helyet egy olyan épületben, mely a Rubik-kockát formázza és idézi föl, amiről mindenkinek a Rubik-kocka fog eszébe jutni. Az ugyanis egyedülállóan szimbolizálja a tudást, kreativitást, találékonyságot és innovációt. A magyar szellemi teljesítmények tehát jó helyen lesznek egy ilyen építményben.

Egy lehetséges helyszín - melyet még részletesen meg kell vizsgálni, ám első ránézésre alkalmasnak tűnik - a Rákóczi híd melletti, Infopark előtti, állami tulajdonú terület. A Duna-parton jó helye lenne, de még vizsgálják, hogy Budapesten van-e egyéb alkalmas terület. Azt szeretnék, ha a Rubik-kocka negyvenedik „születésnapján”, 2014-ben valósulna meg és 2017-ben nyithatná meg kapuit az épület.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.