Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Április 28. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Rendőr- és Tűzoltó nap Szekszárdon

Rendőr- és Tűzoltó nap Szekszárdon

A gyerekek közelebbről is szemügyre vehették a rendőr-és tűzoltó járműveket, a programok sorában pedig közös együttműködési gyakorlatot is láthattak az érdeklődők.

Szekszárdon, a Prométheusz parkban tartotta immár hagyományosnak mondható közös rendezvényét a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016. április 26-án.

A színes programokban bővelkedő délelőtt során a fiatalok figyelemmel kísérhették a Csapó Dániel Szakközépiskola csapatának önvédelmi bemutatóját, szemügyre vehették, sőt ki is próbálhatták a bűnügyi helyszíneléshez használt eszközöket, de akár célba is lőhettek puttonyfecskendővel. A gyerekek mindezek mellett birtokba vehették a rendőr-és tűzoltó járműveket, a TEK által felsorakoztatott fegyvereket, sőt kerékpár ügyességi versenyre is benevezhettek.

A bűnmegelőzési, balesetmegelőzési és tűzmegelőzési sátorban pedig sok-sok hasznos információval gazdagodhattak.

A Rendőr- és Tűzoltó nap talán legjobban várt eseménye a közös együttműködési gyakorlat során megrendezett „diszkóbaleset” bemutatása volt, melyben a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat- és a vöröskereszt munkatársai egy életszerű helyzet felállításával arra hívták fel a fiatalok figyelmét, hogy milyen következményekkel járhat, ha különböző tudatmódosító szerek használata után autóba ülnek. A bemutató közben a fiatalok és a felnőttek betekintést kaptak abba a munkába is, amelyet a rendvédelmi szervek és a mentősök a balesetek helyszínén végeznek. A sérültekhez végül mentőhelikopter is érkezett.

A látványos és érdekes programokkal tarkított rendezvény célja a rendvédelmi szervek tevékenységének bemutatása, valamint a diákok ezen pálya felé való orientálása is volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.