Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 17. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat a Vármegyeházán

Parancsnoki ellenőrző gyakorlat a Vármegyeházán

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartottak október 13-án a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „A” szolgálati csoportjának a Szekszárdi Vármegyeháza pincéjében.

Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot félévente egy-egy alkalommal minden szolgálati csoport részére megrendeznek, célja az állomány elméleti és gyakorlati felkészültségének felmérése egy adott létesítményre vonatkozóan, valamint a tűzoltásvezetői és szerelési feladatok végrehajtásának ellenőrzése.

Karbantartási munkálatok közben keletkezett tűz a Vármegyeháza alatt lévő pincében a gyakorlat forgatókönyve szerint. A tűz miatt a pincében tárolt anyagok kaptak lángra, és egy ember az égő helyiség közelében rekedt. A pincében a látási viszonyokat füstgép segítségével tették életszerűvé. Az I. kiemelt riasztási fokozatnak megfelelő tűzeset miatt a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs három tűzoltógépjármű-fecskendővel, és egy különleges szerrel vonult a helyszínre. A tűzoltók egy sugár fedezete mellett hajtották végre a felderítést, mögöttük közvetlenül a mentési csoporttal, akik az eltűnt személyt megtalálása után hordágyon kimentették és a mentőszolgálatnak átadták. A tűzoltók ezt követően megkezdték a lángok megfékezését egy vízsugárral, továbbá az égő helyiség fölötti szintre egy védősugár szerelése is megtörtént. A gyakorlat végrehajtását egy menet közben történt feltételezett szituáció nehezítette, miszerint az 1-es gépjárműfecskendő szivattyúja oltás közben meghibásodott.

A gyakorlatot a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Ábrahám Sándor tű. alezredes, és parancsnok-helyettese, Olasz Tamás tű. százados vezette, akik a gyakorlatot megfelelőre értékelték. A parancsnok értékelésében hozzátette, a gyakorlat során minden a szabályozóknak és a munkavédelmi előírásoknak megfelelően, a rádióforgalmazás szabályait betartva, fegyelmezetten zajlott. Kitért továbbá a kisebb hiányosságokra is, amelyek azonban a gyakorlat értékelése szempontjából nem voltak mérvadóak. A gyakorlatot Karaszi Péter tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is ellenőrizte aki az elmondottakkal egyetértett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése