Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 01. 16:47, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nem sérültek meg a koronázási jelvények másolatai a székesfehérvári robbanásban

Nem sérültek meg a koronázási jelvények másolatai a székesfehérvári robbanásban

Nem sérült meg a Szent Korona, az Országalma és a koronázási kard hiteles másolata a székesfehérvári városházán pénteken történt robbanásban - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Cser-Palkovics András azt írta: a robbanás után komoly füst alakult ki a polgármesteri hivatal épületén belül, a díszterem melletti átrium üvegteteje pedig teljesen összetört és lezuhant. A koronázási jelvények alatta elhelyezett hiteles másolatai a tároló vitrinnek köszönhetően nem sérültek meg.

A polgármester köszönetet mondott a vészhelyzet elhárításában részt vevő és az épületet fegyelmezetten elhagyó embereknek is.

Hozzátette: a helyreállítási munkák a takarítás és a kárfelmérés után kezdődhetnek el.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte, a székesfehérvári városháza két épületét elválasztó utcában futó, föld alatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz péntek délelőtt. A légnyomás és a füst a csővezetéken keresztül jutott el a városháza pincéjébe.

A robbanásban senki sem sérült meg, a hivatalban tartózkodó 280 ember - köztük a városi önkormányzat éppen ülésező képviselő-testülete - még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet.

A robbanás okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során