Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 26. 18:42, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Olimpia a közmédiában

London 2012 - Olimpia a közmédiában

A pénteki megnyitóval hivatalosan is kezdetét veszi a XXX. nyári olimpiai; az m1, az m2 és a Kossuth Rádió minden magyar érdekeltségű és fontosabb eseményt közvetít, de a Duna és a Duna World is kiemelt figyelmet szentel az ötkarikás játékoknak.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtöki tájékoztatása szerint a megnyitót 21:30 órától Gundel Takács Gábor és Deák Horváth Péter közvetíti.
A közmédia 72 tagú stábjának televíziós kommentátorai közül a kézilabdát Gundel Takács Gábor, a kajak-kenut Knézy Jenő, az úszást és a kosárlabdát Deák Horváth Péter, a birkózást és a női hosszútávúszást Mohay Bence, az ökölvívást, a röplabdát és a futballt Menczer Tamás, a sportlövészetet L. Pap István, a cselgáncsot, a futballt és a röplabdát Faragó Richard, az atlétikát Deák Horváth Péter és Szabó Gábor, a vívást, a műugrást és a ritmikus gimnasztikát Körösi-Horváth Mariann, a BMX-et, a strandröplabdát Székely Dávid, a tornát Vidu Pál, az evezést Székely Dávid és Vidu Pál, a szinkronúszást Petrovics-Mérei Andrea, a súlyemelést, a kosárlabdát és a kerékpárt Knézy Jenő, a kajak-szlalomot és a tollaslabdát Szujó Zoltán, az öttusát, az asztaliteniszt és a futballt Matuz Krisztián, a teniszt Szabó Gábor és Gundel Takács Gábor, a vízilabdát Mezei Dániel, a triatlont Mezei Dániel, Knézy Jenő és Székely Dávid közvetíti.
Az m2 szombaton várhatóan a Tóth Krisztina-Ramos Fabiola asztalitenisz-mérkőzéssel kezd - miközben az m1 a magyar vonatkozású úszóelőfutamokat közvetíti -, majd az Oroszország-Angola női kézilabda-mérkőzéssel, a női 48 kg és férfi 60 kg cselgáncs elődöntőkkel és döntővel, az Egyesült Államok-Horvátország női kosárlabdameccsel, valamint a női tőr elődöntőivel és döntőjével folytathatja közvetítéssorozatát.
A televízió mellett - a hagyományokhoz hűen - a Magyar Rádió is műsorára tűzi a nemzetközi sportviadalt. A Kossuth Rádió csapatának legtapasztaltabb tagja, Novotny Zoltán, aki mellett Lantos Gábor, Hajdú B. István, Petur András, Gulyás László, Kalapos Mihály, Virányi Zsolt, Böjti-Bera Emese, Szabó Szilárd, Tomka Tivadar és P. Fülöp Gábor szállítja a friss híreket. A közrádió pénteken 22:20 órától közvetíti az olimpiai megnyitót, és szombaton 10 órától "Halló, itt London" címmel megkezdi napi 14-15 órás olimpiai műsorfolyamát.
A Duna az olimpia ideje alatt minden reggel 7:05-től 8:25-ig 80 perces összefoglalót ad az előző nap legfontosabb eseményeiről. A Duna World az olimpia alatt, minden nap 4-6 óra közti időtartamban, éjfél után ad sportösszefoglalókat a határon túli, a tengerentúli és a hazai, későn fekvő nézőknek. Az olimpia mellett a pénteken rajtoló NB1-es szezon első három fordulójának kilenc mérkőzését is közvetíti a csatorna.
A hagyományos közvetítések mellett a közmédia Olimpia TV néven androidos és iOS-es mobiltelefonokkal és tabletekkel, valamint Windows Phone 7 telefonokkal használható mobilalkalmazást fejlesztett ki, ahol a friss hírek mellett élőben nézhető, illetve hallgatható az olimpiai közvetítéssorozat. A Londoni Olimpia főbb eseményei 3D-ben is követhetők lesznek a közmédia közelmúltban indított M3D televíziós csatornáján is.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.