Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 03. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Közel 19 millió forintot foglaltak le a rendőrök a vonatfosztogatóktól

Közel 19 millió forintot foglaltak le a rendőrök a vonatfosztogatóktól

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai a vagyonvisszaszerzés érdekében közel 19 millió forintot foglaltak le az eljárás során.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 2019-ben nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, akik a helyi vasútállomáson vagonokat dézsmáltak meg. A tolvajok válogatás nélkül vettek magukhoz mindent, amit találtak: műszaki cikkeket, plüss figurákat, ágyneműket, takarókat, gyermekjátékokat, konyhai felszereléseket szereztek meg hozzávetőlegesen 2 millió forint értékben. A még nagyobb zsákmány reményében néhány nap múlva visszamentek a bűntett helyszínére, ahol egy tehervonat hét konténerének a zárját feszítették le. Rövid ideig szerencsésnek mondhatták magukat, mert nagyértékű számítógép-alkatrész szállítmányt találtak, de amikor elkezdték lepakolni a szerzeményüket a vonatról, a rendőrök lecsaptak rájuk. A bűnös tevékenység közben tetten ért 28 és 42 éves férfiakat a rendőrök a gyanúsítottkénti kihallgatás után őrizetbe vették – közölte a rendőrség.

A nyomozók széleskörű vizsgálódásba kezdtek, és ennek során kiderült, hogy a kunszentmiklósi lakosok több hasonló jellegű bűncselekményt is elkövettek, és ezzel jelentős károkat okoztak a fuvarozást végző cégnek.

A 28 éves férfi önállóan is tevékenykedett, illetve egy esetben egy harmadik – szintén kunszentmiklósi – személyt is bevontak a bűncselekmény elkövetésébe. A rendőrök őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A kunszentmiklósi zsaruk az alapos nyomozás eredményeként megtalálták az orgazdát is. Egy 43 éves helyi férfi vásárolta meg a kiskereskedelmi árhoz képest jóval alacsonyabb áron a lopott holmi egy részét. A felvásárlónál tartott házkutatás során – a vagyonvisszaszerzés érdekében – a rendőrök közel 19 millió forint készpénzt foglaltak le.

A bűnbanda tolvajlással foglalkozó tagjait lopással gyanúsítják, a felvásárlót pedig pénzmosás bűntettével. Jelenleg már mindannyian szabadlábon védekezhetnek. Az ügyben a rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben