Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 20. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

Közbiztonsági referenseknek tartottak regionális képzést

A közbiztonsági referensek számára szervezett regionális szakosított továbbképzést a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán a Babits Mihály Művelődési Központ Csatár termében.

A képzés résztvevőit dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes köszöntötte. Közbiztonsági referenst azokon a településeken kell foglalkoztatni, melyek 1-es vagy 2-es katasztrófavédelmi osztályba lettek besorolva. A referensek fő feladata a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok szakszerű ellátásának elősegítése. A felkészülési időszakban tervezési és szervezési, a védekezés időszakában döntés-előkészítési és koordinációs, a helyreállítás időszakában pedig kárfelmérési és ellenőrzési feladatokat látnak el. Az ehhez szükséges ismereteket a közbiztonsági referensek különböző tanfolyamokon sajátították el, de az újabb ismeretek megszerzéséhez a gyakoroltatás és a maihoz hasonló továbbképzések elengedhetetlenek.

A délelőtti elméleti felkészítésen a vízügyi szakterület aktuális kérdéseit, az árvízi kockázati térképezés eredményeit ismerhették meg a továbbképzés résztvevői, majd az operatív tevékenység helyi tapasztalatairól hallhattak előadást. Megismerhették a megye katasztrófavédelmi kockázatait, valamint az elmúlt időszak eseménykezelési tapasztalatait, valamint a polgári védelmi feladatok aktuális kérdéseit beszélték át.

A Tolna, Baranya és Bács megyéből érkező közbiztonsági referensek az elméleti képzés mellett gyakorlati programon is részt vettek, ahol a katasztrófavédelmi mobil labor működését ismerhették meg, valamint egy drónos felderítésnek is tanúi lehettek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját tavaly óta egy drón is segíti, mely elsősorban felderítéseknél jelent segítséget, legyen az kockázati helyszín beazonosítása, veszélyesanyag-ömlés, árvíz, baleseti dugó, vagy akár eltűnt személy keresése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.