Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 02. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Közbiztonsági Egyeztető Fórum

Közbiztonsági Egyeztető Fórum

A rendőrök a közbiztonságról egyeztettek Tolnában.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság október 26-án 10 órakor a Tartsay úti épület tanácstermében tartott egyeztető fórumot. A rendezvényen a társszerveken túl a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések képviselői, polgármesterei is részt vettek.

A kapitányság vezetője, Dr. Pilisi Gábor r. ezredes tájékoztatta a résztvevőket az év első kilenc hónapjának eredményeiről. Bíró Pál r. alezredes a szekszárdi iskolai bűnmegelőzési tanácsadói tevékenységéről számolt be. Kerekes Márk, a kapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője a baleseti, valamint a közlekedési helyzetet mutatta be.

A települések polgármesterei párbeszédet kezdeményeztek a kábítószerek és a dizájner drogokról, valamint a közlekedés helyi problémáival kapcsolatosan kérték a rendőrség segítségét.

Tolnán október 26-án 14 órai kezdettel tartották az egyeztető fórumot. A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg a rendezvényt. A Tolnai Rendőrőrs parancsnoka, Csorba Szilárd r. alezredes a márciusi hivatalba lépése óta tett intézkedéseiről és a változásokról számolt be. Dr. Buda Bernadett r. őrnagy a helyi bűnmegelőzési tevékenységről tájékoztatta a jelenlévőket.

A fórumozók a rendőrség segítségét kérték a közterületi rongálások, garázdaságok visszaszorításával kapcsolatosan, valamint a kistérségre jellemző halászati jogsértésekre vonatkozó rendőri fellépésről egyeztettek.

Mindkét rendezvényen részt vett Molnár Gábor r. ezredes, bűnügyi főkapitány helyettes, aki megköszönte az együttműködők munkáját, majd Tolna megye országos megítéléséről adott általános tájékoztatást. A vezető beszámolt azokról a rendőri eszközökről, programokról, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Tolna megye az ország legbiztonságosabb térségei közé tartozzon.

Dr. Pilisi Gábor kapitányságvezető a határvadász-képzésről is átfogó tájékoztatást adott, vázolta a bővítés térségre gyakorolt hatását és a településen élők számára nyújtott lehetőségeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek