Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Augusztus 25. 12:16, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Kifogták a nagyhalat

Kifogták a nagyhalat

Lecsaptak a zsaruk arra a férfira, aki a megalapozott gyanú szerint droggal látta el a Józsefvárosban lekapcsolt terjesztőket. Lakásának minden zugából kábítószer és pénz került elő.

A nyár folyamán több drogárust elfogtak a józsefvárosi zsaruk, kit buszon, kit kapualjban, kit bérelt lakásban. Egy dolog közös volt bennük: az igazságügyi vegyész szakértő szerint ugyanolyan anyagot árultak, tehát azonos forrásból szerezhették be a kábítószert, amfetamintartalmú speedet és kristályt.

Drog a fagyasztóban....

...kocsiban



– Egyértelműnek tűnt, van egy nagyhal a környéken, ezt a központi elosztót akartuk elfogni – mondta Nagy Béla törzszászlós, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője. – Klasszikus, talpalós, információszerzős, utcákat bejárós módszerrel próbáltuk megtudni, ki lehet a közös nevező, illetve hol lelhető fel.
A józsefvárosi akciósok augusztus elején jutottak el egy kőbányai, Gyömrői úti ingatlanhoz. A nyomozók több olyan embert azonosítottak a környéken, akikről korábban tudták, hogy drogfüggők, és saját napi adagjukért cserébe utcai eladásra is kaphatók. Mindannyian egy lakót kerestek a házban, akire illett is a korábban beszerzett információk alapján készített személyleírás. A budapesti K. István (55) lehetett a nagykereskedő, aki a házban titokban bérelt egy másik lakást is, azt használta drograktárnak.


– Augusztus 16-ára jutottunk hozzá olyan bizonyítékokhoz, amelyek birtokában intézkedtünk K. István ellen – folytatta a törzszászlós. – A X. kerületi kollégák segítségével 11 óra 15 perckor leptük meg a férfit. A zsebében talált kulcsok egyike nyitotta a raktárnak használt bérleményt. 463,9 gramm – a gyorsteszt szerint amfetamint tartalmazó – kábítószergyanús anyagot találtunk a lakásban, igazságügyi toxikológus szakértő határozza majd meg a pontos összetételét. Az udvaron 12,5 gramm kristályra bukkantunk. Nagy segítségünkre volt a felkutatásban Kreisz Zsuzsanna alezredes a BRFK bűnügyi technikai osztályáról és Trini nevű drogkereső kutyája, a remek orrú német juhász közel négymillió forintnyi drogot talált.
A férfi a bérelt lakásban tartotta a drogot, az volt a kassza is. Szó szerint az egész lakás egy nagy pénztárca. A zsaruk nem találtak olyan zugot, ahonnan ne került volna elő rejtett bankóköteg, dőlt a pénz a ruhák zsebeiből, vázákból, fiókokból, ágyneműből. Négy és fél millió forintot számoltak össze a házkutatás során a zsaruk a legális jövedelemmel nem rendelkező K. István lakásában. A férfi nem csupán droggal üzletelt, a NAV vámos szakembereit is a helyszínre kellett hívni egy nyolcmillió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettakészlet miatt. Rengeteg műtárgy volt a lakásban, XIX. századi bibliák, porcelánok, érmék, bélyegek, ezek eredetét is vizsgálják. K. István ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a bíróság augusztus 17-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt