Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 10. 18:46, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Karácsonyi koncertet ad a DAA a fővárosban

Karácsonyi koncertet ad a DAA a fővárosban

Termékeny évet tudhat maga mögött az idén friss nagylemezes DAA, Dóka Attila Akusztik, akik év vége közeledtével, visszatérő vendégként a fővárosi Városháza park fűtött hüttében várják a zenéjüket kedvelőket.

A karácsonyi koncert december 15. (szombat) 17 órakor kezdődik. A belépés ingyenes.

A Dóka Attila Akusztik (röviden DAA) három szó, három betű, három főből álló idén friss nagylemezes (Rejtsd el szíved!) zenekar, amely 2017-ben alakult. A csapat akusztikus hangszereken játszva adja elő dalait, melyeknek szerzője a trió alapító tagja, Dóka Attila. Attila gyerekkora óta gitározik és az első pillanattól kezdve írja dalait, verseit. Az együttesben játszik Attila bátyja, Dóka Péter is, aki szintén erős kapcsolatot ápol az irodalommal, hiszen író, több neves ifjúsági könyv szerzője. A Dóka Attila Akusztik harmadik tagja Kovács Sára Dizna, aki végzett fuvolaművész, és zenei sokszínűségével, improvizációs képességével igazi szólistája a zenekarnak.

A Dóka Attila Akusztik gazdag szöveg és zenei világa lehetővé teszi, hogy a csapat képes legyen a belsőséges hangulatú klubhelyiségek és a nagyobb színpadok közönségét egyaránt megnyerni. A DAA mély mondanivalójú, versszerű szövegeivel, performance-szerű előadásával könnyen helyt áll irodalmi esteken is (Dóka Attila négy évadon keresztül volt jelen a József Attila Színház irodalmi színpadán), míg gyorsabb tempójú dalaik, és erőteljes játékuk a szabadtéri színpadokat célozza meg.

Tagok:
Dóka Attila: gitár, ének
Kovács Sára Dizna: fuvola, vokál
Dóka Péter: ütőhangszerek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára