Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Október 16. 17:40, hétfő | Sport

Jó móka lesz a 3.Stadte Rally!

Jó móka lesz a 3.Stadte Rally!

Beszélgetés Ruszó Krisztián rally versenyzővel a 3-Städte Rally előtt.

Ruszó Krisztián - Geró Gábor
Lada VFTS
3-Städte Rally - 2017.10.20-21.

A jövő hétvégén a 3-Städte Rally, illetve Mitropa Rally Cup bajnokság utolsó fordulóján veszel részt a jól megszokott, a német közönség által is szeretett piros Lada VFTS-sel.

- Ez a verseny már az év elején tervbe volt véve, hogy szeretnénk indulni rajta. Első sorban a Rally2 mezőnyében szerettem volna eredményesen szerepelni, de sajnos a Székesfehérvár rally szerencsétlen műszaki hibás kiesést követően elég nagyra sikeredett számunkra a nyári szünet…Veszprémre nem akartuk az autót teljesen átépíteni, Komlóra meg már össze voltunk pakolva, amikor kiderült egy újabb technikai probléma, így ott sem indultunk! Jött volna a Budapest Rally, de az meg úgy ment, mint ahogy jött…Ekkor vált biztossá, hogy a kihagyott kilométereket a 3-Städte Rallyn pótoljuk. Kétszer indultam ezen a versenyen, és elmondhatom, hogy úgy rendezésben, fogadtatásban, pályák minőségében egy nagyon jól szervezett futam. Szeretek itt versenyezni!

Most ki fog neked navigálni?

- Az idei felállás az nem változik, az itinert Geró Gabi fogja diktálni csak most németül.

A kétnapos versenyen tíz gyors vár rátok. Négy pénteken és hat szombaton. Lesznek ismerős szakaszok is számotokra. Hány pályabejárás engedélyezett számotokra, és mennyire lesz elég az egy jó itinerhez?

- Nagyon tetszik, hogy tíz gyorsasági szakaszt kell majd teljesíteni, ami 129 km verseny távban teljesedik ki. A pénteki nap lesz a legnehezebb szerintem, igaz csak 4 gyorsot kell teljesíteni viszont reggel 7 órától délután 15 óráig lesz pályabejárásra lehetőség, ahol 5 különböző gyorsaságit kell majd felírni. Kétszer lehet menni majd a pályákon, ez alapján kell majd itinert készíteni! Regenerálódni nem sok időnk marad, hiszen 16.28-kor már rajtol is az első autó!

Az első nap a III-IV-es gyors éjszaki lesz. Szereted-e az éjszakai gyorsokat, van-e jó lámpasorotok hozzájuk?

- Igen a 4 pénteki gyorsasági Ausztriában lesz megtartva, az SS3 illetve az SS4 az már sötétben kerül megrendezésre. A pálya bejáráson ezt is figyelembe kell venni, mert másabbak a fényviszonyok mint nappal, jelentéktelennek tűnő dolgokra is oda kell figyelni. Ettől függetlenül bízok benne, hogy sikerrel vesszük az esti gyorsaságikat. Rendelkezünk jó lámpasorral, képesek vagyunk bevilágítani Ausztria erdeibe.

Idén is lesz körgyors. Mi a terved az utolérések esetére?

- Igen láttam a kiírásban, hogy St. Salvator nevű gyors az kör jellegű lesz. Bízom benne, hogy nem fog meg ismétlődni a 2014 verseny, ahol 5-6 autót értünk utol, ami nagyon hátráltatott minket. Ezért is lenne fontos az első napon jól teljesíteni, mert szombaton az előző napi abszolút eredmény alapján kapnánk rajtidőt! Bízom a rendezőkben, hogy egy picivel jobb rajtszámot fogunk kapni mint 2 évvel ezelőtt, hisz akkor meg ígérték, ha legközelebb is megyünk, akkor előrébb sorolnak minket egy picit.

Szombat reggel nem kell korán kelni, mert csak 09:50-kor rajtol el majd az első autó. Hat gyors köztük 23 kilométer hosszú is vár rátok. Juhász Csabiék is ott lesznek ezen a versenyen. Ki fogod-e kérni a véleményét, kíváncsi vagy-e a tapasztalatára ezen versennyel kapcsolatban?

- Igen hála istennek szombaton nem kell korán kelni. A rendező figyelembe vette a versenyzőket, hogy a pénteki nap erősen bele nyúlik az éjszakába így szombaton lehet egy picit tovább aludni. Ez a verseny azért különleges mert minden évben új szakaszokat jelölnek ki, hogy véletlenül se tudjuk a tavalyi itinert használni.Én kifejezetten kedvelem a hosszú gyorsasági szakaszokat! Csabival mindig nagyon sokat szoktunk beszélgetni a versenyről, és ő mindig készséggel segít mindenben. Ezen a versenyen már sokszor indult, és mindig ad egy két jó tanácsot mire figyeljünk oda, amiért nagy köszönet neki.

Hogy álltok a felkészüléssel, mikor indultok?

- Az autó gyakorlatilag teljesen rendben van, Orbán Norbinak hála talán van is most olyan kondícióban, mint Miskolcon volt. Szombaton tesztelünk egy kicsit, meg beállítjuk a lámpa sort, elkészítjük a szerviz kocsit, és csütörtök hajnalba indulunk!

Végezetül, ha már ott lesztek mit is vártok magatoktól, mit is várhatnak a kilátogató nézők tőletek?

- Elsődleges célunk a célba érkezés, és hogy jól érezzük magunkat. Ha ez teljesül, akkor van esélyünk egy jó eredmény elérésére is. A legnépesebb kategóriában indulunk, a Divízió 5-ben velünk együtt 35-páros adta le a nevezését! Jó móka lesz!
Partnereink: Vagép Zrt., Goodwill Elektric Kft., Dbs Kft., Kessel Bau Kft., Ekufém Bt, Autoracing Bt, Bagjos és Társa Kft., Trescon Bt, Tóth Lajos, Germus Fuvarozás Sajópetri.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.