Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 18. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: kapos.hu

Ismét megalakult a Hőség Munkacsoport

Ismét megalakult a Hőség Munkacsoport

Szekszárd Polgármesteri Hivatala a lakosság megóvása érdekében az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére – ideiglenes munkacsoportként – Hőség Operatív Munkacsoportot hozott létre.

Az elmúlt években a rendkívüli hőség és a magas UV sugárzás több alkalommal olyan helyzeteket teremtett, amikor Szekszárd MJV. Közigazgatási területén élő lakosságnak és gazdálkodó szervezeteknek megnehezítette (szinte elviselhetetlené tette) a napi életét, esetenként akadályozta a közúti közlekedést, a városi tömegközlekedést.

Szekszárd Polgármesteri Hivatala a lakosság megóvása érdekében az esetleges rendkívüli helyzetek kezelésére – ideiglenes munkacsoportként – Hőség Operatív Munkacsoportot hozott létre. A megbeszélésen az alpolgármester mellett a város jegyzője, műszaki osztályának vezetője, közbiztonsági referense, az ERÖV Zrt. képviselője, a népegészségügy, a mentőszolgálat, katasztrófavédelem és rendőrség is részt vett.

Az egyeztetést a munkacsport vezetője, dr. Haag Éva, Szekszárd alpolgármestere nyitotta meg. Czinczár Krisztián tű. alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője tájékoztatta a munkacsoportba delegált társszervek tagjait a katasztrófavédelem megelőzési célból végrehajtott és még elvégzendő feladatairól. A felügyelő felhívta a figyelmet a lakosság tájékoztatásának fontosságára. A klimatizált helyiségek listája az előző évekhez hasonlóan ezúttal is megtalálható lesz a katasztrófavédelem honlapján.

Dr. Haag Éva elmondta, hogy az idén, csakúgy, mint az elmúlt évek során, a Garay téren, a rendelőintézet előtt, valamint a Babits Mihály Kulturális Központ mellett lesznek kihelyezve a párakapuk. Ivókutakkal egyelőre a Garay és a Béla téren találkozhatnak a város lakói és az idelátogatók, de további három ivókút kihelyezéséről is gondoskodnak a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.