Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Április 12. 07:19, péntek | Sport

Fogasy dobogón a Mitropa Kupában

Fogasy dobogón a Mitropa Kupában

A kitűzött célt teljesítette Fogasy Gergely és Berendi Dávid Ausztriában, a Lavanttal Ralin, ahol a Ford Fiesta R5-tel a Mitropa Kupa harmadik, abszolút értékelésben pedig a nyolcadik helyet szerezték meg.

A verseny híres a kiszámíthatatlan időjárási viszonyairól. Ez az idén is így volt, éjszaka még hó is esett a hegyekben, ami reggelre elolvad, az első nap azonban így is esős volt, a pályák pedig meglehetősen felemásan száradtak fel.

A Mitropa Kupa bajnoki címvédő párosa az idei első futamon kiesett, ezért a legfontosabb volt számukra, hogy a teljes távot teljesítsék, minél több tapasztalatot szerezzenek a Fiesta R5-ről és hogy feliratkozzanak a pontszerzők közé. Ez sikerült, és miután Fogasy az utolsó gyorsaságin jól magára ijesztett, még nagyobb volt az öröm a céldobogón.

„Nagyon nehéz, de nagyon jó verseny volt – lelkendezett Fogasy. – Tavaly indultuk a Lavanttal Ralin, de az elmúlt nyolc évben az volt az egyetlen száraz verseny. Az idén viszont esett. Nedves körülmények között nem volt pályaismeretünk, ami nagyon hiányzott.

Voltak olyan szakaszok, ahol nyitott, széles úton ötödik teli gázon lobogtunk már felszáradt pályán, aztán befordultunk a szűk erdei útra, ott még mindig száraz volt a pálya, majd egyszer csak ráfutottunk egy nyálas, vizes részre, ami annyira csúszott, hogy hihetetlen.

Nem volt egyszerű verseny, de nagyon élveztük. Sokat tanultam a Fiestáról, amivel ez volt az első teljes versenyünk és egyre jobban tetszik az autó.

Az utolsó gyorsaságin eltaláltunk egy szalmabálát, ami után elment a kormány szervó – az elektronika letiltott. A gyorsaságin újraindítottuk az autót, hátha visszajön, de nem jött, így szervó nélkül teljesítettük a szakaszt. Persze etapon, egy újbóli újraindítás után már működött.

Elég sokat birkóztam az autóval, a (Mitropa Kupa) negyedik helyezett, Gassner utol is ért minket, akit sikerült úgy elengedni, hogy nem veszített vele időt. Ezt sportszerűen meg is köszönte.

A harmadik helyünket így is sikerült megtartani. Fantasztikusan jó verseny volt, igazi kihívás a teljesítése és nagyon örülünk a harmadik helyünknek.“

A Fogasy-Berendi páros 2019-es eredményei
Rebenland Rali (Ausztria): kiestek
Lavanttal Rali (Ausztria): Mitropa Kupa 3., abszolút 8.

A Mitropa Kupa 2019-es versenynaptára
március 15–16. Rebenland Rali (Ausztria)
április 5–6. Lavanttal Rali (Ausztria)
május 3–4. Opatija Rali (Horvátország)
május 24–25. Velenje Rali (Szlovénia)
július 5–6. Casentino Rali (Olaszország)
augusztus 2–3. Baranya Kupa (Magyarország)
szeptember 19–21. Nova Goricia Rali (Szlovénia)
szeptember 27–28. Citta di Bassano Rali (Olaszország)
október 18–19. 3-Städte Rali (Németország)

Hajósi Miklós

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok