Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 06. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Európa legjobb szabadidős épületévé választották a Pannon Parkot

Európa legjobb szabadidős épületévé választották a Pannon Parkot

Európa legjobb szabadidős épületének választották a Fővárosi Állat- és Növénykert legjelentősebb fejlesztését, a Pannon Park Biodómot az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón.

Ez a Liget Budapest Projekt épületeinek második nemzetközi elismerése, miután a Néprajzi Múzeum a versenyen Világ legjobb középülete díjat nyerte el.

A Biodómot tervező Paulinyi-Reith & Partners (P-RP) szerdai közleménye szerint a projekt fővállalkozója, a Market Építő Zrt. a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldásokat alkalmazza. A kategóriagyőztes épület belseje a lehető legtermészetesebb környezeti feltételeket biztosítja a társaság elnök-vezérigazgatója szerint. Paulinyi Gergely a P-RP tervezési alapelvének nevezte a fenntarthatóságot és az innovatív szemléletet, és hozzátette, hogy a dombszerű csarnokszerkezetet télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő élővilág bemutatására. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató kiemelte a korszerűbb technológiákat és tervezési eszközök jelentőségét, mivel ezek a legkedvezőbb megépíthetőséget és látogatói élményt biztosítják - olvasható a közleményben.


A 17 ezer négyzetméteres közösségi tér a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja bemutatni állatokkal és növényekkel benépesítve. A Pannon Parkkal a Paulinyi-Reith & Partners ötödjére kapta meg az International Property Awards elismerését. Korábban a Corvin Sétányt a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztésnek választották, a Buddha-Bar Hotel a legjobb szállodai belsőépítészet kategóriában nyert, idén pedig a Budapest ONE-t és az Etele Plazát díjazták mint saját tervezésű projektet.

Látványterv: Paulinyi-Reith & Partners

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.