Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 27. 14:34, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megölte kolléganőjét Veszprémben

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki megölte kolléganőjét Veszprémben

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben

- tudatta a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Ferenczy Tamás közleménye szerint a férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. A döntéssel a táblabíróság részben helyben hagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát, a feltételes szabadságra bocsátás időtartamát csökkentette 15 évvel.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett egy veszprémi üzemben dolgoztak. A férfi a szabadidejében vérengző tartalmú videójátékokkal játszott. Vonzalmat érzett a nő iránt, de megszólítani nem merte.

A férfi 2022. május 21-én a sértettel együtt éjszakai műszakban dolgozott, azonban harmadik napja nem aludt, nem evett, és csaknem 30 doboz energiaitalt ivott meg.

A munkaidő leteltével a férfi követte a férjezett, kisgyermekes sértettet a női öltözőbe, ahol szexuális ajánlatott tett.

A nő visszautasította az ajánlatot, a férfi emiatt dühös lett, elővette a hátizsákjából a kését és hasba szúrta a sértettet. A nő elesett, a vádlott tovább szurkálta a felsőtestén. A sértett segélykiáltásaira két ember ért az öltőbe, akik felszólították a férfit, hogy ne csináljon semmit. A vádlott azonban megindult feléjük, ezért támadástól tartva elfutottak és segítséget kértek.

A megszurkált nő a helyszínen meghalt.

A vádlott elmenekült, de fél órán belül elfogták.

A másodfokú bíróság indoklása szerint a vádlott többszörösen minősülő emberölést követett el egy olyan ember sérelmére, aki arra semmilyen okot nem adott. Az elkövetés orvtámadás jellegű volt, mert a vádlott és a sértett korábban nem is beszélt egymással.

Emiatt indokolt volt az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása. Ugyanakkor a feltételes szabadlábra bocsátás idejének maximális, 40 évben történő meghatározása a bírói gyakorlatot figyelembe véve eltúlzottan súlyos - tudatta a táblabíróság sajtószóvivője.

Ilyen jogkövetkezményt a bíróságok csak egyes minősítő körülmények, így a több emberen elkövetés emberölés vagy a különös visszaesés esetén szabnak ki.

A bíróság figyelembe vette a férfi büntetlen előéletét és az elkövetéskori fiatal felnőtt korát, így a büntetési célok eléréséhez elegendőnek ítélte a feltételes szabadságra bocsátás 25 év elteltével történő vizsgálatát - olvasható a közleményben.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön