Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Március 09. 17:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Buda-Cash - Kilenc embert gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök

Buda-Cash - Kilenc embert gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök

Kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként a Buda-Cash-üggyel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - közölte a rendőrség hétfőn az MTI megkeresésére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: összesen tíz embert állítottak elő, közülük egy embert tanúként hallgattak ki. Több helyen tartottak házkutatást is.
A rendőrség csalás bűntett, illetve számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - írta az ORFK, hozzátéve: a gyanúsítások minősítése személyenként eltér.
Hétfőn a magyarnarancs.hu írt arról, hogy reggel hatkor a Buda-Cash több alkalmazottját bevitték a rendőrök. A portál információi szerint hárman a brókerház back office részlegén dolgoztak, azaz főleg adminisztratív ügyekkel foglalkoztak. "Ennek azért lehet jelentősége, mert így hozzáférésük volt azokhoz a rendszerekhez, melyekről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt állítja: a Buda-Cash évtizedek óta meghamisította az abban szereplő adatokat" - tették hozzá. Később az mno.hu azt írta, bővült a Buda-Cash-ügyben előállítottak köre, a cég vezérigazgatóját különösen jelentős értékre elkövetett csalással gyanúsítják.
A jegybank február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház működési engedélyét és felügyeleti biztosokat rendelt ki a tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt. Az ügy kapcsán bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ezért az MNB büntető feljelentést tett az illetékes rendőr-főkapitányságnál.
A jegybank a Buda-Cash tulajdonosain keresztül szoros összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bankcsoporthoz (DRB) tartozó négy banknál korlátozta a betétkifizetést és felügyeleti biztosokat rendelt ki. A bankcsoport tagja a DRB-n kívül a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. (ÉRB), a kaposvári székhelyű Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. (DDB) és a bicskei központtal működő Buda Regionális Bank Zrt. (BRB).)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;