Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Május 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: teol.hu

Bajnokok az aerobikos lányok

Bajnokok az aerobikos lányok

Megnyerte a diáksport olimpiát a szekszárdi Garay János Gimnázium aerobik csapata.

Ez azért is sporttörténeti esemény a megyében, mert olimpiai sportágról van szó, és mert szekszárdi gárda először indult az országos megmérettetésen.

Meglátjuk. Ezt mondta Huszár Kriszta közel egy évvel ezelőtt, amikor arról számolt be, hogy Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió (MMS) három aerobik csoportot indít, és a lehetőségekről, illetve az elérhető eredményekről esett szó. A „kísérlet” jól sikerült, a diákolimpián ugyanis öt szekszárdi Garay gimnazista lány első helyezést ért el. Ez nem kis részben Posta Endre, a gimnázium testnevelő tanárának érdeme, aki nemcsak felvetette a csapat indításának lehetőségét, de a szervezésből is jócskán kivette a részét. Az intézmény is támogatta a csapatot, a buszt a KLIK biztosította a sportolóknak és kísérőiknek.

Huszár Krisztától, az MMS vezetőjétől megtudtuk: az aerobik a torna sportágak közé tartozik, ez azt is jelenti, hogy olimpiai bemutató sportág. Jóval nagyobb lehetőség van benne és sokkal több szabadság, rugalmasság, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. A versenyek kötelező gyakorlatait is lehet színesíteni, megengedettek a dobások, emelések, táncelemek. A gimnázium két csapatot indított, az egyik második lett a dunántúli döntőn, a másik pedig első. Mindkettő részt vett az ajkai országos döntőn a Challenge elnevezésű kötelező gyakorlattal. Huszár Kriszta elmondta, komoly táncos múlttal, országos első helyezésekkel rendelkező lányok versenyeztek.

Arról is beszélt, hogy a hétvége óta diákolimpikon Csató Csenge, Gulácsi Renáta, Lotz Anna, Mácz Andrea és Tuller Nadin kihívásként értékelték a versenyt. A másik csoport a negyedik helyen végzett úgy, hogy harmadik helyezett nem volt, a zsűri megosztott második helyet adott ki. A szekszárdi versenyzőknek tetszett, hogy mint más sporteseményeken, itt is komolyan szurkolnak a nézők. Ez azért volt érdekes, mert a táncversenyeken a csendes áhítat a jellemző. Legközelebb várhatóan júniusban méretik meg magukat Pécsett, akkor a Mozgásművészeti Stúdió színeiben hét fős csapattal állnak színpadra az aerobikos lányok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.