Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az ország 89 pontján mérik majd a teherautók súlyát

Az ország 89 pontján mérik majd a teherautók súlyát

Több mint 15 milliárd forintból, teljes egészében uniós támogatással, 89 tengelysúlymérő állomás telepítéséről döntött a kormány - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A projekt keretében az ország 89 pontján telepítenek a tehergépjárművek tengelysúly-mérésére alkalmas rendszert, amely a járművek súlyát megállítás nélkül, menetközben méri. A jelenlegi tengelysúlymérő állomásoknál meg kell állniuk a járműveknek.

A beruházás a KÖZOP (Közlekedés Operatív Program) keretében valósul meg, két részben. A nagyobb, 10 milliárd 882 millió forintos mérési pontokat részben a transzeurópai közlekedési folyosón (TEN-T) alakítják ki. Az egyéb utakon épülő állomások költségvetése 4 milliárd 147 millió forint.

A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a belügyminiszter bevonásával április végéig vizsgálja felül a közúti ellenőrzésre és az ahhoz kapcsolódó bírságolásra, továbbá az útvonal-engedélyezésre vonatkozó szabályokat. A beszedett túlsúlydíjat a közúthálózat üzemeltetésére, fenntartására, felújítására kell fordítani. Jelenleg a túlsúlyos járműveknek a megtett kilométerek arányában kell bírságot fizetniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár