Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 23. 10:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Dal - A Leander Rising nyerte az online akusztik szavazást

A Dal - A Leander Rising nyerte az online akusztik szavazást

A Leander Rising nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyéhez, A Dalhoz kapcsolódó versenyt, amelyben a közönség a számok akusztikus verzióra szavazhatott. A Leander Rising ezzel a produkcióval felléphet A Dal február 28-i döntőjének showműsorában.

A Dal hivatalos oldalán, a mediaklikk.hu/dal-on vasárnap éjfélkor lezárult online szavazást a Leander Rising Lőjetek fel című dalának akusztikus változata a voksok 43,26 százalékával, 14572 szavazattal nyerte, megelőzve Antal Timit, aki a Woke Up This Way-jel 33,45 százalékot (11267 szavazatot) kapott. A Spoon Keep Marching On című dalának akusztikus előadása 10,76 százalékkal (3623 vokssal) harmadik lett.
A szavazás egy Facebook-applikáció segítségével történt, és a január 24-i első elődöntőtől kezdve zajlott. Az akusztikus felvételeket A Dal 30 elődöntős előadója a Petőfi Rádió Bródy Sándor utcai 8-as stúdiójában rögzítette. A mediaklikk.hu/dal oldalon lehetett megnézni az akusztikus verziók videóit és naponta egyszer szavazni a Facebookon. A felvételeket feltöltötték a YouTube-ra is. A három elődöntőből hat-hat akusztikus dal jutott a középdöntőbe az online szavazatok alapján, ezt követően erre a 18 dalra lehetett az utolsó középdöntő (február 21., szombat) utáni vasárnap 24 óráig szavazni.
A győztes Leander Rising az akusztikus produkcióval szerepelhet A Dal február 28-i döntőjének showműsorában, emellett később egy teljes akusztikus koncertet adhat a Petőfi Rádió műsorában. A Dalhoz kapcsolódó első akusztikus versenyt tavaly a Muzikfabrik nyerte.
A 2009 óta létező Leander Rising (tagjai: Köteles Leander - ének, basszusgitár; Takács József - gitár; Vörös Attila - gitár; Budai Béla - dob) metálzenét játszik, és eddig két stúdióalbumot készített: a Szívidomár 2012-ben, az Öngyötrő tavaly jelent meg. A Lőjetek fel (szerző: Leander Rising) eredeti változata A Dal második elődöntőjéből nem került tovább a középdöntőbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár